Elon Musk: Ľudia musia pracovať okolo 80 hodín týždenne, aby zmenili svet

, BI Foto: SITA/AP

Elon Musk v pondelok prostredníctvom tweetu uviedol, že ľudia potrebujú pracovať od 80 až 100 hodín týždenne, aby "zmenili svet".

Keď sa používatelia na Twitteri pýtali, koľko hodín by museli každý týždeň odpracovať na "zmene sveta", Musk odpovedal, že sa to môže pohybovať od približne 80 do viac ako 100. "Záleží to od konkrétnej osoby, ale okolo 80, vrchol je nad 100. Úroveň utrpenia sa exponenciálne zvyšuje nad 80 hodín," povedal.

Musk v rozhovore pre Recode povedal, že pracoval 120 hodín týždenne, zatiaľ čo "všetci" v Tesle pracovali 100 hodín týždenne v tomto roku, keď Tesla zvýšila výrobu svojho Modelu 3. "Existujú aj oveľa jednoduchšie pracovné miesta, ale nikto nikdy nezmenil svet za 40 hodín týždenne," povedal Musk, pričom sa odvoláva na štyri spoločnosti: Tesla, SpaceX, The Boring Company a Neuralink, v ktorých pôsobí ako generálny riaditeľ. Je presvedčený, že Tesla potrebuje dlhé hodiny navyše ak chce prežiť. "Neexistoval iný spôsob, ako to urobiť," povedal.

Business Insider oslovil zamestnancov spoločnosti Tesla, aby sa vyjadrili k práci nadčas. Niektorí uviedli, že ide o nadmerné zaťaženie, zatiaľ čo iní privítali možnosť pracovať 70 alebo viac hodín týždenne.

Súvisiace články

Aktuálne správy