Nemecký výrobca technických plynov Linde oznámil za deväť mesiacov rast zisku

Nemecký výrobca technických plynov Linde oznámil za tri kvartály tohto roka rast prevádzkového zisku, ktorý podporila optimalizácia portfólia, priaznivé makroekonomické podmienky, ako aj zavedenie nových účtovných štandardov. Tržby však klesli, čo je dôsledok nepriaznivých kurzových vplyvov.
Firma oznámila, že prevádzkový zisk za deväť mesiacov tohto roka dosiahol 3,30 miliardy eur. Medziročne to predstavuje rast o 4,2 % a v prípade úpravy o kurzové vplyvy rast dosiahol 9 %.
Tržby však klesli z 13,28 miliardy eur za obdobie január-september 2017 na 13,05 miliardy eur. Hlavným dôvodom boli nepriaznivé kurzové vplyvy, dodala firma. Bez započítania mimoriadnych položiek tržby zaznamenali medziročný rast o 4,8 %.
Nemecká spoločnosť zároveň potvrdila odhad prevádzkového zisku aj tržieb na celý rok 2018. Ako uviedla, očakáva, že za tento rok dosiahne rast prevádzkového zisku po úprave o kurzové vplyvy 5 % a rast tržieb 4 %.
Firme Linde a jej americkému konkurentovi Praxair sa po predchádzajúcom súhlase Európskej komisie podarilo koncom októbra získať aj súhlas americkej Federálnej obchodnej komisie (FTC) s ich fúziou, musia ale splniť viaceré podmienky. Dokiaľ nezrealizujú viaceré divestície, musia pôsobiť oddelene.

Súvisiace články

Aktuálne správy