Výluka v úseku Štátna hranica HU – Štúrovo

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) budú dňa 21. až 23. mája realizovať výlukové práce v úseku Štátna hranica HU – Štúrovo.
V rámci tejto výluky sa v uvedenom medzistaničnom úseku zrealizuje oprava priecestia v km 197,958, s jedinečným identifikačným číslom (JIČ) SP2029. Práce budú pozostávať z výmeny koľajového roštu, štrkového lôžka, poškodenej žliabkovej výdrevy a asfaltového povrchu. Dôvodom realizácie prác je zhoršenie celkového stavu priecestia. Práce zrealizujú ŽSR vlastnými personálnymi kapacitami.
Počas výlukovej činnosti bude zavedené prechodné obmedzenie traťovej rýchlosti na 30 km/h, resp. 50 km/h. Môže preto dôjsť k miernemu meškaniu vlakov.
Cestná uzávierka priecestia trvá nepretržite od 16. mája od 08.00 h do 24. mája do 08.00 h. Nakoľko ide o účelovú komunikáciu, obchádzka nebude zriadená.
ŽSR prosia cestujúcich o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým môže dochádzať v dôsledku výlukových prác a zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hlásení staničného rozhlasu v železničných staniciach.Informáciu TASR poskytla hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

Súvisiace články

Aktuálne správy