ConocoPhillips zaznamenal v 1. kvartáli nárast zisku

Americká ropná spoločnosť ConocoPhillips zaznamenala v 1. kvartáli nárast zisku, ktorý prekonal aj odhady analytikov. Prispelo k tomu zvýšenie cien ropy a redukcia nákladov.
Výsledky ConocoPhillips, podobne ako jeho konkurentov, sa v ostatných štvrťrokoch neustále zlepšujú vďaka stúpajúcim cenám ropy aj lepšej technológii, ktorá zvyšuje efektivitu produkcie.
Zisk spoločnosti ConocoPhillips vzrástol v 1. štvrťroku 2018 na 888 miliónov USD (729,78 milióna eur), čo predstavuje 75 centov na akciu, z 586 miliónov USD alebo 47 centov/akcia v rovnakom období predchádzajúceho roka.
Po vylúčení jednorazových položiek dosiahla firma zisk 96 centov na akciu, zatiaľ čo analytici jej predpovedali zisk 73 centov/akcia.
Produkcia pritom v 1. kvartáli klesla o 23 % na 1,2 milióna barelov (1 barel = 159 litrov) ropného ekvivalentu denne v dôsledku nedávneho predaja aktív.
Tržby spoločnosti však vzrástli na 8,96 miliardy USD zo 7,77 miliardy USD pred rokom a boli tiež vyššie ako 8,6 miliardy USD, ktoré očakávali analytici.

Súvisiace články

Aktuálne správy