Správcovia a developeri začnú vytvárať z nákupných centier integrované

Správcovia a developeri začnú z nákupných centier vytvárať integrované spoločenské centrá, v ktorých budú ľudia žiť, pracovať a nakupovať. TASR o tom informovala realitno-poradenská spoločnosť CBRE vo svojej predikcii zmien v maloobchode do roku 2030.
Premenia sa podľa nej na centrá so zmiešaným využitím. „Ide napríklad o prerod na multifunkčné centrá, v ktorých ľudia trávia voľný čas a kde si môžu na jednom mieste vybaviť množstvo potrebných vecí, rozvoj showroomov u on-line predajcov, či rozširovanie nových nezávislých gastro konceptov,“ uviedol riaditeľ oddelenia CBRE pre prenájom maloobchodných priestorov Peter Pohanka.
Spoločnosť konštatuje, že zmeny možno pozorovať na množstve neštandardných atrakcií a inováciách v mixe nájomcov. V nákupných centrách rastie podiel kvalitných reštaurácií a občerstvenia. Trend centier zameraných prvotne nie na nakupovanie, ale na trávenie voľného času, začal naberať na dynamike.
To môže byť impulzom aj pre vlastníkov nákupných centier na Slovensku, najmä v Bratislave musia pri plánovaní rozvoja svojich projektov uvažovať vizionársky, konštatoval analytik retailového oddelenia tejto spoločnosti na Slovensku Róbert Pollák. „Preto by každá chystaná zmena mala zahŕňať prípravu pre aplikáciu nových technológií, aby mohli udržať krok s novými projektmi na trhu, postavenými na nových technologických princípoch,“ uzavrel Pollák.

Súvisiace články

Aktuálne správy