Ford chce investovať do výroby elektrických áut 11 mld. USD

Skorší plán počítal v segmente elektrických áut s investíciami vo výške 4,5 mld. USD.

Automobilka Ford počas nasledujúcich piatich rokov investuje do výroby elektromobilov zruba 11 mld. USD. To predstavuje viac ako dvojnásobok oproti skoršiemu plánu, ktorý v segmente elektrických áut predpokladal do roku 2020 investície vo výške 4,5 mld. USD. Riaditeľ spoločnosti Bill Ford na automobilovom veľtrhu v Detroite v nedeľu informoval, že do roku 2022 chce mať firma vo svojej ponuke 16 plne elektrických a 24 hybridných vozidiel. Automobilka sa zameria na modernizáciu súčasných modelov, uviedol bez ďalších podrobností Ford, ktorého citoval portál bbc.com.

Japonská automobilka Toyota Motor Corp minulý mesiac oznámila, že po roku 2020 plánuje v rámci svojej výrobnej série ponúkať viac ako 10 modelov plne elektrických vozidiel. V súčasnosti Toyota takéto autá nevyrába, hoci je lídrom v produkcii hybridných modelov.

Dlhodobý plán rozvoja elektrických áut už skôr zverejnila najväčšia európska automobilová skupina Volkswagen. Spoločnosť chce do roku 2025 uviesť na trh 80 verzií elektrických vozidiel a do roku 2030 plánuje ponúkať aspoň jednu elektrickú verziu každého zo svojich približne 300 modelov.

http://www.bbc.com/news/technology-42689637

Súvisiace články

Aktuálne správy