Pohľad do manželstva najbohatšieho páru v histórii

, businessinsider Foto:SITA/AP

Jeff a MacKenzie Bezos sa zoznámili vďaka práci. Keď sa zakladal Amazon, MacKenzie bola jedným z prvých zamestnancov spoločnosti. Dnes má Jeff Bezos majetok v hodnote 105 miliárd dolárov, čo z neho robí najbohatšiu osobu v histórii.

Jeff Bezos nebol sám, keď sa v roku 1994 presťahoval do Seattlu. A nebol sám, ani keď zakladal Amazon, online maloobchodný gigant, ktorý by podľa niektorých analytikov mohol byť prvou firmou na svete s trhovou hodnotou bilión dolárov. Po celý čas mal po svojom boku manželku MacKenzie. "Pre mňa je pohľad na svojho manžela, na niekoho, koho milujete, doslova dobrodružstvo, čo môže byť  lepšie?" vyjadrila sa v rozhovore pre CBS.

MacKenzie a Jeff sa prvýkrát stretli v spoločnosti na správu investícií D.E. Shaw. MacKenzie bola výskumným pracovníkom a Jeff bol viceprezidentom. "Myslím si, že moja žena je vynaliezavá, inteligentná, múdra. Mala som šťastie, že som nahliadol do jej životopisu ešte predtým, než som sa s ňou stretol, takže som presne vedel, kto je" zavtipkoval si Jeff pre Vogue.

Po tom, čo MacKenzie zmenila prácu, stali kolegami v kancelárii. "Celý deň som počúval je báječný smiech, ako by som sa nemohol zamilovať do toho smiechu?"

Jeff priznal, že od začiatku vedel, že sa chce oženiť s vynaliezavou osobou."Nikto nevie, čo tým myslíte, keď hovoríte, že hľadáte vynaliezavú ženu," povedal pre Wired. Prvý krok ale urobila MacKenzie, keď pozvala Jeffa na obed. Po troch mesiacoch začali spolu chodiť a do pol roka sa zosobášili. Potom Jeff povedal svojej žene o podnikaní. MacKenzie priznáva že nemá obchodného ducha, ale počula tú vášeň v hlase svojho manžela. Nasledujúci rok, v roku 1994, dali výpove´d a spoločne odcestovali do Seattlu, aby založili Amazon. MacKenzie sa stal prvou účtovníčkou pre Amazon a patrila k vôbec prvým zamestnancom spoločnosti.

Až do roku 1999, pár žil v prenajatom byte v Seattli, píše Wired. Dnes majú v USA päť domov a Jeff je 25. najväčším vlastníkom pôdy v USA, podľa informácií  Business Insider. Napriek tomu až do roku 2013 vozila MacKenzie svoje štyri deti do školy a manžela Jeffa do práce svojou Hondou. Rodinný priateľ Danny Hillis pre Vogue povedal, že rodina Bezos  "je taká normálna rodina, až je to takmer abnormálne." Majú zabehnuté rutiny, ako napríklad spoločné zdravé raňajky. Aby mohol Jeff tráviť viac času s rodinou, nikdy si neplánuje ranné stretnutia v Amazone.

Pokiaľ ide o vzdelávanie detí, MacKenzie pre Vogue uviedla, že pár sa pokúsil o množstvo stratégií, vrátane "experimentov v kuchyni, kuracieho inkubátora, lekcií v mandarínčine, množstva športu a kontaktu s ďalšími deťmi v okolí."

MacKenzie je spisovateľka. Keď sa potrebuje sústrediť na prácu, uprace sa do vlastného malého bytu, kde píše, kým nie je čas vyzdvihnúť deti zo školy. Ako sa vyjadrila pre Vogue, jej manžel je jej "najlepší čitateľ", lebo často dal prednosť starostlivému preskúmaniu jej rukopisov pred inými aktivitami. Nebolo to inak ani pri jej prvom románe "Testovanie Luthera Albrighta". Ale už pri svojom druhom románe "Traps" sa rozhodla, že svojmu manželovi dá prečítať až dokončené dielo. "Čím skôr som skončila, tým skôr som sa ním mohla porozprávať o postavách, ktoré mi v hlave zaberali toľko miesta," povedala pre Vogue. Napriek tomu sa MacKenzie nestala súčasťou vydavateľstva Amazonu. "Nazývame ju rybou, ktorá uplávala," povedal Jeff pre Vogue.

Podľa MacKenzie sa ich kontrastujúce osobnosti navzájom dopĺňajú. "Rád sa stretáva s ľuďmi, je to veľmi sociálne ladení človek, koktailové párty sú pre mňa znervózňujúce, množstvo stručných rozhovorov, to nie je moja šálka kávy."

 Sú tak nastavení, že Jeff svojej manželke často nakupuje šaty. "Niekedy jej zavolám a pýtam sa:" Aká je tvoja taká veľkosť? " A ona na to: "Prečo?" a ja len odvetím: "O to sa nestaraj!" To ju poteší."

Ako generálny riaditeľ spoločnosti Amazon povedal, neraz sa pustí doma do práce, ktorú si jeho žena najviac váži. Do umývania riadu. "Som úplne presvedčený, že je to najsexi vec, ktorú robím," povedal pre Business Insider.

Súvisiace články

Aktuálne správy