Základná škola Karpatská v Žiline sa čoskoro popýši novými oknami aj ihriskom

Na žilinskej Základnej škole (ZŠ) Karpatská panuje počas letných prázdnin čulý pracovný ruch. Okrem dokončenia kompletnej rekonštrukcie okien je v pláne aj výmena rozvodov internetových prípojok.

Na žilinskej Základnej škole (ZŠ) Karpatská panuje počas letných prázdnin čulý pracovný ruch. Okrem dokončenia kompletnej rekonštrukcie okien je v pláne aj výmena rozvodov internetových prípojok. Investíciu vo výške približne 100.000 eur hradí ZŠ zo svojich zdrojov.
"Výmena okien sa realizuje zo západnej časti školy smerom na sídlisko Vlčince a celé schodište. Je to posledná časť budovy, ktorá nemala vymenené okná za plastové. Celkové náklady na výmenu okien v tejto časti sú bezmála 42.000 eur," informoval dnes TASR hovorca mesta Žilina Pavol Čorba.
V škole okrem toho v súčasnosti menia aj prípojky na internet, čo si vyžiada ďalších viac ako 58.000 eur. Výmena podľa Čorbu zaručí rýchlejší internet bez vypadávania signálu v rámci celej školy. Tiež sa zjednoduší práca pedagógov a výučba žiakov.
V areáli školy pribudne aj nové multifunkčné ihrisko, ktoré má podporiť pohyb a zručnosti detí. Výstavbu ihriska v hodnote takmer 84.000 eur uhradí žilinská mestská samospráva. "Značnú časť finančných prostriedkov stojí chránička vysokotlakového plynovodu, ktorá je pri výstavbe nevyhnutná," vysvetlil hovorca.

Súvisiace články

Aktuálne správy