Barclays podpísala zmluvu na prenájom kancelárií v Dubline

Britská banka Barclays podpísala zmluvu na prenájom nových kancelárskych priestorov v Dubline, keďže sa pripravuje na rozšírenie svojej prevádzky v írskej metropole, aby zvládla dôsledky brexitu.
Írska developerska spoločnosť Green REIT uviedla, že už uzavrela 20-ročnú zmluvu s bankou na prenájom 2,5 poschodia s rozlohou 3437 štvorcových metrov v centre Dublinu, pri hlavnej nákupnej tepne Grafton Street.
Banka zaplatí približne 2,35 milióna eur ročne za prenájom priestoru.
Dublin a nemecký Frankfurt nad Mohanom sú favoritmi medzi bankami, ktoré sa pripravujú na presun niektorých z prevádzok z Londýna, keďže Británia sa chystá vystúpiť z Európskej únie (EÚ) v marci 2019.
Barclays minulý mesiac potvrdila, že rokuje s írskymi regulačnými orgánmi o rozšírení svojich aktivít v Dubline. Banka už má v Dubline dcérsku pobočku Barclays Bank Ireland, ktorá zamestnáva približne 100 ľudí a má licenciu najmä na podnikanie v oblasti korporátneho bankovníctva. Chcela by preto rozšíriť túto licenciu, aby mohla pokračovať v poskytovaní služieb európskym klientom, keď Británia opustí blok.
Jedným zo súčasných nájomníkov spoločnosti Green REIT v Dubline je aj Bank of America Merrill Lynch, ktorá si tiež vybrala írske mesto za svoju novú ústredňu v EÚ.
JP Morgan Chase v máji schválila kúpu budovy s kapacitou pre 1000 zamestnancov v Dublinských dokoch.
Táto americká banka uviedla, že bude využívať Frankfurt nad Mohanom ako právne sídlo pre svoje operácie v EÚ po brexite, ale pracovné miesta rozmiestni pravdepodobne po celom bloku, z toho niektoré v Dubline.

Súvisiace články

Aktuálne správy