Firma Orange Slovensko v prvom polroku s výnosmi takmer 270 mil. eur

Spoločnosť Orange Slovensko dosiahla k 30. júnu tohto roka výnosy vo výške 269,9 mil. eur. V medziročnom porovnaní ide o polpercentný pokles. Až 22,9 % tvorili výnosy z mobilných dátových služieb, ktoré dosiahli hodnotu 47,5 mil. eur. „Stále významnejšiu časť výnosov tvoria výnosy z fixných služieb. Na celkových výnosoch tvoria takmer 5 % a medziročne sa zvýšili o 4 % na 13 mil. eur,“ informoval operátor vo štvrtok.

Ku koncu júna Orange evidoval 1,36 milióna zákazníkov mobilných dátových služieb, čo predstavuje 5-percentný medziročný nárast. Počet zákazníkov pevného internetu, či už prostredníctvom FTTH, DSL alebo FixLTE, sa zvýšil o 6 % na viac ako 167 tisíc. Celkovo Orange registroval 2,856 mil. aktívnych zákazníkov mobilných služieb a 188 tisíc zákazníkov fixných služieb, vrátane 69 tisíc zákazníkov digitálnej TV.

Orange Slovensko je integrovaný telekomunikačný operátor poskytujúci komplexné telekomunikačné služby v mobilnej a pevnej sieti na Slovensku. Majiteľom 100 % akcií spoločnosti Orange Slovensko je skupina France Telecom prostredníctvom Atlas Services Belgicko.

Súvisiace články

Aktuálne správy