Čistý zisk automobilky Daimler v druhom štvrťroku stúpol o 2 %

Nemecký výrobca áut za apríl až jún vykázal čistý zisk 2,51 mld. eur, v druhom kvartáli vlaňajška bol v sume 2,45 mld. eur.

Nemecká automobilka Daimler AG v druhom kvartáli dosiahla mierny rast zisku, keďže sa darilo divízii luxusných vozidiel Mercede-Benz, o 13 percent však klesol prevádzkový zisk divízie nákladných áut. Spoločnosť informovala, že jej čistý zisk za apríl až jún medziročne stúpol o 2 percentá na 2,51 mld. eur z úrovne 2,45 mld. eur. Tržby výrobcu áut sa zvýšili o 7 percent na 41,16 mld. eur.

Zisk automobilky Daimler však do značnej miery zatienila verejná diskusia o budúcnosti dieselových motorov. V niekoľkých nemeckých mestách sa totiž objavili výzvy na zákaz ich premávky. Generálny riaditeľ firmy Dieter Zetsche povedal, že nová generácia dieselových motorov firmy produkuje menej emisií. Uviedol, že nevidí „nijaké dôvody na vzdávanie sa výhod“ dieselových motorov pri dosahovaní cieľov v oblasti znižovania emisií oxidu uhličitého. V prípade dieselových motorov je potrebná kontrola emisií oxidov dusíka, ale emitujú menej oxidu uhličitého ako benzínové motory.

Súvisiace články

Aktuálne správy