Bezpečnejší prejazd áut v Beňovej Lehote a Kňažej zabezpečia zvodidlá

Dolnokubínska mestská samospráva osadila popri miestnych komunikáciách v mestských častiach Beňová Lehota a Kňažia betónové zvodidlá. Cieľom je zvýšiť bezpečnosť prejazdu vodičov danými úsekmi.
„Dôvodom osadenia cestných betónových zvodidiel bola erózia skalného brala nachádzajúceho sa priamo nad komunikáciou. Dochádzalo tu k opakovanému zosuvu pôdy a skál na vozovku, čím boli ohrozovaní účastníci cestnej premávky a tiež sa poškodzovala samotná cesta,“ povedal Michal Cimrák z odboru dopravy, miestneho hospodárstva a cestovného ruchu na Mestskom úrade v Dolnom Kubíne.
Doplnil, že v úsekoch osadili zábrany tak, aby skaly a zemina nepadali na vozovku a neohrozovali plynulosť cestnej premávky. „Na účelovej komunikácií v mestskej časti Beňova Lehota osadili pracovníci Technických služieb mesta päť kusov zvodidiel a na miestnej komunikácii na ulici Jelšavská v mestskej časti Kňažia zvyšných päť,“ doplnil.
Predpokladaná cena investície je 7800 eur. Zahŕňa odvoz a likvidáciu zosuvu, čistenie a prípravu povrchu na kladenie zvodidiel, dovoz a osadenie zvodidiel, ako aj náklady na ich kúpu, ozrejmil referent informovania verejnosti na dolnokubínskom mestskom úrade Martin Buzna.

Súvisiace články

Aktuálne správy