Produkcia v stavebníctve eurozóny sa v apríli vrátila k rastu

Po marcovom poklese zaznamenala produkcia stavebného sektora eurozóny v apríli zotavenie. Ukázali to dnes zverejnené údaje štatistického úradu Európskej únie Eurostat.
Produkcia v stavebníctve eurozóny upravená o sezónne vplyvy vzrástla v apríli medzimesačne o 0,3 % po tom, ako v predchádzajúcom mesiaci zaznamenala pokles o 1,1 %.
V porovnaní s aprílom minulého roka vzrástla stavebná výroba eurozóny o 3,2 %. To znamená spomalenie tempa rastu, keď v marci sa produkcia zvýšila o 3,8 %. Rast v medziročnom porovnaní sa tak spomalil už tretí mesiac po sebe.
V širšej Európskej únii produkcia v stavebnom sektore stagnovala. Aj to však znamená o niečo lepší výsledok, keďže v marci zaznamenala pokles o 0,5 %. V medziročnom porovnaní sa produkcia v stavebníctve EÚ zvýšila o 2,7 %.
Spomedzi členských štátov Európskej únie sa v medzimesačnom porovnaní najvýraznejšie zvýšila produkcia v stavebníctve Švédska, Francúzska a Českej republiky. Naopak, najvýraznejší pokles zaznamenali v Rumunsku, Taliansku a Maďarsku. Medziročne najväčší rast zaznamenali Slovinsko, Maďarsko a Švédsko, najvýraznejší pokles zasa Rumunsko, Taliansko a Británia.

Súvisiace články

Aktuálne správy