Metro vykázalo v 2. kvartáli prevádzkovú stratu

Nemecká sieť obchodov Metro vykázala v 2. kvartáli svojho finančného roka 2016/17 prevádzkovú stratu. A jej tržby stagnovali pred plánovaným rozdelením na dve spoločnosti.
Metro, jeden z najväčších maloobchodných a veľkoobchodných reťazcov v Európe, zatiaľ ponechalo bez zmeny svoje ciele pre tento finančný rok, ktorý sa končí 30. septembra 2017.
Reťazec pritom za tri mesiace do konca marca vykázal namiesto zisku pred úrokmi a zdanením (EBIT) prevádzkovú stratu 19 miliónov eur. Na porovnanie, v rovnakom období vlani dosiahol EBIT 38 miliónov eur.
Tržby z pokračujúcich prevádzok v 2. kvartáli stagnovali na vlaňajšej úrovni 5,26 miliardy eur. Dôvodom bol slabší obrat Metra v západnej Európe mimo domáceho nemeckého trhu, ktorý nedokázalo nahradiť ani zlepšenie predaja v Nemecku a vo východnej Európe, a tiež rast tržieb z on-line predaja.
Po očistení od jednorazových položiek zaznamenalo Metro v období január-marec 2017 čistý zisk 24 miliónov eur, zatiaľ čo vlani v rovnakom období vykázalo čistú stratu 57 miliónov eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy