Nálada francúzskych spotrebiteľov sa v apríli nezmenila

Názory domácnosti na ich doterajšiu životnú úroveň sa zhoršili, ale názory na očakávanú životnú úroveň sa mierne zlepšili.

Nálada francúzskych spotrebiteľov sa v apríli nezmenila. Celkový index dôvery domácností, ktorý zostavuje štatistický úrad krajiny INSEE, zostal na úrovni 100 bodov. Názory spotrebiteľov na ich životnú úroveň v uplynulých dvanástich mesiacoch sa zhoršili a index, ktorý ich odzrkadľuje, medzimesačne klesol o dva body na mínus 51 bodov. Index mapujúci očakávanú životnú úroveň v najbližších dvanástich mesiacoch však posilnil o jeden bod na mínus 23 bodov. INSEE o tom informoval v stredu na svojej internetovej stránke.

Index očakávanej finančnej situácie domácností klesol o jeden bod na úroveň mínus 9 bodov, trochu sa však zlepšil index minulej finančnej situácie, a to tiež o jeden bod na mínus 20 bodov. V porovnaní s predošlým mesiacom sa v krajine zväčšil počet domácností, ktoré predpokladajú, že teraz je vhodné obdobie pre veľké nákupy. Index mapujúci plány domácností na veľké nákupy sa zlepšil o 3 body na hodnotu mínus 4 body. Zároveň sa zmenšili obavy francúzskych domácnosti z nezamestnanosti v najbližších dvanástich mesiacoch. Index, ktorý tieto obavy vyjadruje, klesol o 4 body na úroveň 15 bodov.

Súvisiace články

Aktuálne správy