Prevádzkový zisk Volkswagenu v prvom kvartáli posilnil

Skupina Volkswagen za január až marec vykázala prevádzkový zisk 4,4 mld. eur, v prvom štvrťroku vlaňajška bol na úrovni 3,4 mld. eur.

Nemecká automobilka Volkswagen v prvom štvrťroku dosiahla medziročný rast prevádzkového zisku. Pomohla tomu kontrola nákladov. Okrem toho sa zvýšil príspevok k prevádzkovému zisku skupiny zo strany hlavnej značky VW, a to vďaka novým modelom. Skupina Volkswagen v utorok informovala, že jej prevádzkový zisk za január až marec bol v sume 4,4 mld. eur. V rovnakom období vlaňajška bol v objeme 3,4 mld. eur. 

Spoločnosť uviedla, že jej rovnomenná značka VW k prevádzkovému zisku v prvom kvartáli prispela sumou 900 mil. eur. Väčšiu časť zisku firmy v uplynulých kvartáloch generovali jej divízie luxusných vozidiel Audi a Porsche. Predaj áut skupiny Volkswagen rastie napriek škandálu súvisiacemu s manipuláciou emisných testov dieselových motorov.

Koncern VW pôsobí aj na Slovensku. Spoločnosť VW Slovakia, a. s. patrí k najväčším exportérom, investorom i zamestnávateľom v súkromnom sektore na Slovensku. V závode v Bratislave vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, SEAT Mii, Škoda Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky. V Martine vyrába komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska. V Stupave vyrába nástroje pre produkčné linky.

Súvisiace články

Aktuálne správy