Nálada fínskych spotrebiteľov sa v marci zlepšila

Ukazovateľ nálady spotrebiteľov v krajine stúpol na 22,9 bodu z februárovej úrovne 20,8 bodu a dostal sa najvyššie od septembra 2010.

Dôvera fínskych spotrebiteľov v ekonomiku sa v marci zlepšila. Ukazovateľ nálady spotrebiteľov stúpol na 22,9 bodu z februárovej úrovne 20,8 bodu a dostal sa najvyššie od septembra 2010. Informoval o tom v pondelok na svojej internetovej stránke štatistický úrad krajiny. Z jeho prieskumu vyplýva, že 31 percent spotrebiteľov očakáva zlepšenie svojej vlastnej ekonomickej situácie v priebehu najbližšieho roka. Minulý mesiac očakávalo zlepšenie svojej ekonomickej situácie 29 percent Fínov.

Z prieskumu fínskeho štatistického úradu ďalej vyplýva, že pokles nezamestnanosti v najbližších dvanástich mesiacoch predpokladá 43 percent obyvateľov krajiny. Vo februári očakávalo zníženie nezamestnanosti 39 percent Fínov. Spotrebitelia vo Fínsku predpokladajú, že ceny v najbližších dvanástich mesiacoch stúpnu o 1,6 percenta a odhadujú, že dlhodobá inflácia v krajine bude na úrovni 2,2 percenta.

Súvisiace články

Aktuálne správy