EBOR získala 15 % akcií Allianz-Slovenskej poisťovne od nemeckej Allianz AG

podiel akcií Allianz - Slovenskej poisťovne (ASP) od nemeckej Allianz AG

Európska banka pre obnovu a rozvoj (EBOR) získala 15-% podiel akcií Allianz – Slovenskej poisťovne (ASP) od nemeckej Allianz AG.

Uviedol to na dnešnej tlačovej besede člen predstavenstva Allianz AG Werner Zedelius s tým, že dohoda nadobudla platnosť 2. októbra. Allianz však naďalej zostáva majoritným akcionárom ASP s 85-% balíkom akcií. ASP bude s EBOR spolupracovať po prvýkrát. Podľa Kurta Geigera, obchodného riaditeľa pre finančné inštitúcie EBOR, môže Allianz využiť skúsenosti EBOR najmä v oblasti transformujúcich sa krajín: „V budúcnosti sa budeme musieť upriamiť na ďalšiu reštrukturalizáciu a zdokonalenie systému správy poistení.“

Allianz – Slovenská poisťovňa je na slovenskom trhu lídrom s takmer 47-% podielom na predpise poistného a 70 % aktívnych zmlúv. Zameriava sa najmä na majetkové zodpovednostné a životné poistenie. V roku 2003 očakáva poisťovňa objem poistného v objeme vyše 18 miliárd Sk.

Stratu, ktorú dosiahla Allianz – Slovenská sporiteľňa v roku 2002 v objeme 1,35 miliardy Sk plánuje pokryť z budúceho zisku. Valné zhromaždenie o tom rozhodlo v auguste tohto roka.

Súvisiace články

Aktuálne správy