V leteckých zájazdoch dominuje u Slovákov aj v tomto roku Turecko

Bratislava 23. marca (TASR) – Najžiadanejším dovolenkovým cieľom Slovákov bude aj počas tohtoročnej letnej sezóny Turecko. Cestovné kancelárie hlásia v súčasnosti najväčší záujem o predaj leteckých zájazdov práve do tejto krajiny. Prekvapením roka sa však stala novinka sezóny – severný Cyprus.
„Preferencie ľudí sú pri výbere letnej dovolenky veľmi podobné ako vlani. Medzi leteckými zájazdmi je ťažiskovou destináciou Turecko,“ opísal pre TASR Oliver Kluch z cestovnej kancelárie Koala Tours. Za ním nasledujú letoviská v Bulharsku či Tunisku.
Prekvapivo dobre sa ale podľa cestovných kancelárií v tomto roku ujal severný Cyprus. Ide o tureckú časť Cypru, ktorú doteraz dovolenkári zo Slovenska veľmi nepoznali. „Cyprus sa vo všeobecnosti považuje za drahšiu destináciu, ale turecká časť je výhodnejšia,“ priblížil dôvody záujmu ľudí o severný Cyprus Anton Brandys z cestovnej agentúry Travel.sk.
Pri výbere leteckých zájazdov Slováci stále v prvom rade pozerajú na cenu. „Tá je absolútne rozhodujúca, je to faktor, ktorý valcuje všetky ostatné,“ doplnil Kluch.
Na prvej priečke obľúbenosti medzi leteckými zájazdmi sa Turecko drží už niekoľko rokov. Podľa údajov Štatistického úradu SR odcestovalo do tejto krajiny prostredníctvom cestovných kancelárií v roku 2011 viac ako 82.000 Slovákov.

Súvisiace články

Aktuálne správy