Od ľudí pýtajú peniaze za zrušený fond

Magulovo dedičstvo z čias Mečiarovej vlády vymáha od ľudí dnešné ministerstvo financií. Vyše osemsto klientov protiprávne zrušeného podielového fondu Sporofond dostalo v týchto dňoch list, podľa ktorého musia ministerstvu zaplatiť poplatky od dvoch do vyše štrnásť tisíc za prehratý súd so štátom.„Žalovali sme Slovenskú republiku za to, že v roku 1995 neoprávnene zlikvidovala naše úspory v Sporofonde.

BRATISLAVA – Magulovo dedičstvo z čias Mečiarovej vlády vymáha od ľudí dnešné ministerstvo financií. Vyše osemsto klientov protiprávne zrušeného podielového fondu Sporofond dostalo v týchto dňoch list, podľa ktorého musia ministerstvu zaplatiť poplatky od dvoch do vyše štrnásť tisíc za prehratý súd so štátom.

„Žalovali sme Slovenskú republiku za to, že v roku 1995 neoprávnene zlikvidovala naše úspory v Sporofonde. Chceli sme náhradu škody,“ vysvetľuje Alena Rozborilová, ktorá v podielovom fonde šetrila peniaze pre svoje deti. „Teraz od nás chcú súdne trovy dvetisíc korún za každé dieťa. Ak vraj nezaplatíme do dvadsiatich dní, pošlú k nám exekútora.“

Najvyšší súd síce uznal, že ministerstvo financií reprezentované ministrom Sergejom K…

Celý článok si môžete prečítať tu »».

Súvisiace články

Aktuálne správy