Centrum Hriňovej obnoví Eurovia SK

Košická stavebná spoločnosť Eurovia Sk, a.s. získala zákazku na revitalizáciu centrálnej mestskej zóny v Hriňovej za takmer 942 tis. eur vrátane dane z pridanej hodnoty.

Stavebné práce zamerané na revitalizáciu centrálnej mestskej zóny v Hriňovej v okrese Detva uskutoční košická spoločnosť Eurovia SK, a.s. Zákazku za takmer 942 tis. eur vrátane dane z pridanej hodnoty (DPH) získala v užšej súťaži spomedzi troch predložených ponúk. Predpokladaná cena prác naplánovaných podľa podmienok tendra na dvanásť mesiacov bola 790,9 tis. eur bez DPH. Ako ďalej vyplýva z výsledku tendra zverejneného vo Vestníku verejného obstarávania, mesto plánuje financovať projekt z prostriedkov Európskej únie a vlastných zdrojov v rámci Regionálneho operačného programu, v časti týkajúcej sa regenerácie sídiel. Mesto Hriňová vyhlásila užšiu súťaž na revitalizáciu centra ešte v marci minulého roka.

Spoločnosť Eurovia SK, a.s. je zapísaná v Obchodnom registri SR od mája 1992. Pod názvom Eurovia – Cesty, a.s. fungovala od júla 2005, po fúzii podnikov Cestné stavby a.s. Košice a Slov-via a.s. Poprad. Súčasné obchodné meno má od 16. decembra 2009. Eurovia SK eviduje základné imanie 14,217 mil. eur, jej majoritným akcionárom je stavebná skupina Eurovia CS. Spoločnosť stavia na skúsenostiach a technologickom vybavení francúzskej skupiny Eurovia, patriacej do nadnárodného koncesno-stavebného koncernu Vinci.

Súvisiace články

Aktuálne správy