Moldava nad Bodvou začala nový tender na centrum odpadov

Vypracovanie projektovej dokumentácie a stavebné práce na Centre odpadového hospodárstva v Moldave nad Bodvou majú predpokladanú cenu 1,42 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty.

Mesto Moldava nad Bodvou v okrese Košice – okolie začalo novú verejnú súťaž na vypracovanie projektovej dokumentácie a výstavbu Centra odpadového hospodárstva. Predpokladaná cena investície naplánovanej na dvanásť mesiacov je 1,42 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Mesto chce projekt financovať z peňazí Európskej únie a vlastného rozpočtu v rámci Operačného programu Životné prostredie, v časti zameranej na podporu aktivít v oblasti separovaného zberu. Vyplýva to z oznámenia o vyhlásení tendra vo Vestníku verejného obstarávania.

Uchádzači môžu predkladať ponuky do 27. augusta a ich otváranie je plánované 28. augusta, pričom o súťažné podklady treba požiadať do 13. augusta. „Cena diela je pevná a nemenná a obsahuje všetky akékoľvek náklady potrebné k vykonaniu diela, t. j. náklady súvisiace s realizáciou prác, vypratanie staveniska, odvoz a likvidácia odpadu a iné,“ informoval verejný obstarávateľ. Požadovaný dosiahnutý obrat v oblasti, ktorej sa týka predmet zákazky, v rokoch 2009 až 2011 je minimálne 2 mil. eur.

Ďalšou podmienkou účasti v súťaži je predloženie zoznamu stavebných prác spojených s dodávkou technologických celkov obdobného charakteru a uskutočnených v predchádzajúcich piatich rokoch. Súčasťou zoznamu musí byť aspoň jedna referencia na uskutočnené práce v pozícii generálneho dodávateľa s už preinvestovaným objemom do minulého roka 4 mil. eur a jedna referencia na dodávku a montáž technológie v hodnote 1 mil. eur.

Predošlú verejnú súťaž na výstavbu a zariadenie Centra odpadového hospodárstva s odhadovanými nákladmi okolo 1,6 mil. eur bez DPH mesto zrušilo v závere júla, tri týždne po jej vyhlásení. Zdôvodnilo to zmenou podmienok za akých ju vyhlásilo. Ponuky mali byť predkladané do 6. augusta a otvorené 7. augusta.

Súvisiace články

Aktuálne správy