Spoločnosť Piano Media získala od 3TS investíciu 2 mil. eur

Spoločnosť Piano Media a.s., ktorá prevádzkuje systém spoločného prístupu k spoplatnenému obsahu médií, získala investíciu vo výške 2 mil. eur z investičného fondu riadeného firmou 3TS Capital Partner. Investíciu chce spoločnosť použiť na ďalšiu expanziu, posilnenie medzinárodného tímu a vývoj softvéru a tiež posilnenie marketingových aktivít a pozície medzinárodného lídra v oblasti spoplatňovania obsahu.

„Nová investícia predstavuje ďalší krok pre Piano, ktorý umožní rýchlejšie rozširovanie do nových krajín, najímanie nových ľudí, rozbehnutie marketingových aktivít, rozširovanie predajných kanálov, zlepšenie marketingu a ďalší rozvoj nášho softvéru,“ uviedol riaditeľ Piano Media Tomáš Bella.

Fond firmy 3TS Capital Partner sa zameriava predovšetkým na kapitálové investície do technologických, mediálnych a komunikačných spoločností v strednej a východnej Európe. Jeho doteraz najväčšou investíciou na Slovensku bol v minulom desaťročí mobilný operátor Globtel.

3TS sa pripojí k pôvodným vlastníkom Piano Media, spoločnostiam Monogram Ventures, Etarget a NextBig. Systém Piano funguje na Slovensku oficiálne od 2. mája minulého roku a od januára tohto roku začal fungovať aj v Slovinsku. Podľa neoficiálnych informácií agentúry SITA by sa mal od polovicu tohto roku rozšíriť aj do Poľska.

3TS Capital Partners je jednou z popredných firiem v oblasti private equity a venture kapitálu v strednej a východnej Európe. 3TS sa zameriava na investície do rastúcich oblastí technológií a internetu, médií a komunikácií a technológií zameraných na podporu biznisu a spotrebiteľských služieb. Medzi investorov vo fondoch 3TS, ktoré kumulujú prostriedky vo výške viac ako 200 miliónov eur, patria spoločnosti 3i, Cisco, EBRD, EIF, OTP, Sitra ďalšie.

Súvisiace články

Aktuálne správy