Spoločnosť UPC mala vlani 395,7 tisíc zákazníkov

V medziročnom porovnaní počet klientov spoločnosti UPC Broadband Slovakia stúpol o 28,6 tisíc.

Telekomunikačná spoločnosť UPC Broadband Slovakia evidovala ku koncu minulého roka 395,7 tisíc zákazníkov, čo v medziročnom porovnaní predstavuje nárast o 28,6 tisíc. Koncom decembra mohlo služby UPC na Slovensku využívať celkovo 486,4 tisíc domácností, čo je o 8,7 tisíc menej ako v roku 2010. Vyplýva to zo správy o hospodárení spoločnosti Liberty Global, Inc., ktorej súčasťou je aj firma UPC Broadband Slovakia.

Počet klientov televíznych služieb naďalej klesal, keď sa medziročne znížil o 2,5 tisíca na 259,3 tisíc. Pod pokles sa najvýraznejšou mierou podpísali odlev klientov analógových televíznych služieb, ktoré ku koncu uplynulého roka využívalo 102,4 tisíc zákazníkov. Medziročne ich tak odbudlo 34 tisíc. Výrazne sa znížil aj počet MMDS (bezdrôtový systém šírenia televízneho signálu, pozn. red.) klientov, keď spoločnosť prišla o 1 900 zákazníkov a zostalo ich tak 800. Operátorovi však oproti roku 2010 vzrástol počet zákazníkov využívajúcich digitálne televízne služby o 24,2 tisíc na 109,4 tisíc zákazníkov.

Spoločnosti rástli počty zákazníkov aj v segmentoch internetu a telefónnych služieb. Internetové pripojenie využívalo na konci minulého roka 87,5 tisíc zákazníkov, čo predstavovalo ich medziročný nárast o 16,2 tisíca. Telefónne služby využívalo vlani 48,9 tisíc klientov, čím sa ich počet medziročne zvýšil o 14,9 tisíc.

UPC Broadband Slovakia, s.r.o., ktorá poskytuje služby televízie, širokopásmového internetu a telefonovania a od septembra minulého roku ponúka aj služby digitálnej káblovej televízie, je súčasťou spoločnosti Liberty Global, Inc. Firma sa tiež radí medzi triple play operátorov, keďže poskytuje služby televízie, internetu a telefonovania prostredníctvom jednej siete. Spoločnosť Liberty Global je vedúcim medzinárodným poskytovateľom káblových služieb ponúkajúci televízne služby, hlasové služby a vysokorýchlostný prístup k internetu. Liberty Global prevádzkuje širokopásmové komunikačné siete, ktorými obsluhuje približne 16 mil. zákazníkov v 17 krajinách najmä v Európe, a tiež v Japonsku, Čile a Austrálii.

Súvisiace články

Aktuálne správy