Orange Slovensko vlani s poklesom výnosov o 2 %

Mobilný operátor Orange Slovensko zaznamenal v minulom roku výnosy v objeme 737 mil. eur, čo v medziročnom porovnaní predstavuje pokles o 2 %. „Za miernym medziročným poklesom výnosov o 2 % stojí pokračujúca regulácia v oblasti roamingu, ako aj všeobecný pokles cien na trhu telekomunikačných služieb,“ informoval v stredu Orange. Mobilný operátor zaznamenal vlani rast počtu zákazníkov, ktorý sa medziročne zvýšil o 2,3 %. Ku koncu decembra tak Orange evidoval takmer 2,94 mil. aktívnych užívateľov mobilných služieb. „Celkovo až 1,24 mil. zákazníkov Orangeu sa v roku 2011 rozhodlo podpísať, alebo opätovne predĺžiť zmluvu na paušál, predplatenú službu alebo mobilný internet,“ konštatuje v správe operátor.

Počet zákazníkov využívajúcich účastnícke programy sa medziročne zvýšil o 4,6 %. Podiel zákazníkov využívajúcich fakturované služby na celkovej zákazníckej báze tak vzrástol na 74,5 %. Mobilný internet vlani využívalo 2,1 mil. zákazníkov Orangeu, keď ich počet klesol v porovnaní s predošlým rokom o 3 %. Vysokorýchlostný optický internet využívalo 51 tis. zákazníkov, čo je o 4 tis. viac ako v posledných troch mesiacoch roku 2010.

Ako vyplýva zo správy, ktorú zverejnila materská spoločnosť France Telecom, tržby Orangeu za štvrtý kvartál uplynulého roka medziročne klesli len nepatrne o 0,5 % na 188 mil. eur. Priemerný mesačný výnos na zákazníka (ARPU) v uplynulom roku dosiahol 19,1 eura, medziročne sa však znížil o 6 %. Podiel výnosov z dátových služieb na celkových výnosoch za mobilné služby vzrástol vlani na 21,8 %, pričom objem dátovej prevádzky zákazníkov Orangeu sa medziročne zvýšil o 48 %.

Orange Slovensko je integrovaný telekomunikačný operátor poskytujúci komplexné telekomunikačné služby v mobilnej a pevnej sieti na Slovensku. Majiteľom 100 % akcií spoločnosti Orange Slovensko je skupina France Telecom prostredníctvom Atlas Services Belgicko.

Súvisiace články

Aktuálne správy