Spoločnosť GTS vlani s nárastom tržieb o 2 % na 396 mil. eur

Zisk GTS pred započítaním daní, úrokov, odpisov a amortizácie (EBITDA) posilnil o 9 % na 99 mil. eur, čo predstavuje maržu vo výške 25 %. Ide pritom o najvyšší prevádzkový zisk firmy od jej vzniku v roku 1993.

Spoločnosť GTS Central Europe (GTS) zaznamenala v minulom roku nárast všetkých kľúčových ukazovateľov. V porovnaní s rokom 2010 vzrástli tržby spoločnosti o 2 % na 396 mil. eur, zatiaľ čo zisk pred započítaním daní, úrokov, odpisov a amortizácie (EBITDA) posilnil o 9 % na 99 mil. eur, čo predstavuje maržu vo výške 25 %. Ide pritom o najvyšší prevádzkový zisk firmy od jej vzniku v roku 1993. Voľný cash flow GTS dosiahol v uplynulom roku hodnotu 50 mil. eur.

Vyššia ziskovosť odráža podľa spoločnosti postupný presun zákazníkov k využívaniu komplexnejších dátových a servisných riešení s vyššou maržou. K nárastu marže o 2 percentuálne body taktiež prispelo otvorenie nového dátového centra na Slovensku a neustále rozširovanie prístupových sietí. „Okrem získania spoločnosti prevádzkujúcej dátové centrá v Českej republike, sme tiež investovali značné prostriedky aj do rozšírenia kapacity a hĺbky našich sietí. Spoločnosť GTS pripojila do svojej siete v priemere viac ako 100 nových administratívnych budov za mesiac,“ uviedol generálny riaditeľ GTS Danny Bottoms.

Medzinárodná skupina GTS Central European Holding B.V. združuje telekomunikačných operátorov v Poľsku, Maďarsku, Rumunsku, Českej republike a na Slovensku. Súčasťou skupiny sa v roku 2004 stal český operátor Aliatel, o rok neskôr poľský Energis, slovenskí operátori Telenor a Nextra a tiež české firmy Contactel, Telenor a Nextra. Vlastníkom GTS je konzorcium finančných investorov pod vedením fondov Columbia Capital, M/C Venture Partners a Innova Capital. Medzi ďalších členov konzorcia patria Bessemer Venture Partners, HarbourVest Partners a Oak Investment Partners.

Súvisiace články

Aktuálne správy