Akcie: Pozitívna nálada na akciových trhoch pokračuje

Začiatok týždňa v pozitívnej nálade na akciových trhoch Európe je viditeľný už aj z pohľadu cien akciových titulov.Pondelková obchodná seansa sa na európskych akciových trhoch niesla na zelenej vlne.

Začiatok týždňa v pozitívnej nálade na akciových trhoch Európe je viditeľný už aj z pohľadu cien akciových titulov.

Pondelková obchodná seansa sa na európskych akciových trhoch niesla na zelenej vlne. Index DAX na frankfurtskej burze si počas včerajšieho obchodovania pripísal  + 1,46 % na zatváraciu hodnotu 6948 bodov, ťahúňmi v indexe boli Commerz Bank, Infineon a Thyssen Krupp.

Na parížskej burze sa darilo automobilovému sektoru a potiahol celý index CAC 40 do zeleného teritória + 0,96 % na hodnotu 3472 bodov.

Londýnsky akciový index FTSE 100 pripísal počas obchodného dňa + 0,68 % s tým , že ho nahor ťahal bankový a ťažobný sektor (Royal Bank of Scotland a BHP Biliton). Zatváracia hodnota na indexe FTSE 100 dosiahla 5945 bodov.

Výnimkou nebolo ani obchodovanie na pražskej burze, kde boli ťahúňmi Telefonica CZ a Philip Morris, ktorí priviedli index PX na zatváraciu hodnotu 1018 bodov a percentuálnemu zhodnoteniu o + 0,28 %.

Akciové trhy v USA boli kvôli oslavám prezidentského dňa včera zatvorené.

Európske akciové trhy dnes po otvorení hľadajú smer. CAC 40 -0,05 %, FTSE 100 – 0,35 %, DAX – 0,20 % a PX + 0,20 %.

Z pohľadu makroekonomického kalendára neočakávame žiadne významné údaje.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy