Podielové fondy opäť so zápornými predajmi

Fondy v správe členov Slovenskej asociácie správcovských spoločností zaznamenali v uplynulom týždni celkové predaje za 38,953 mil. eur a spätné nákupy v objeme 52,629 mil. eur.

Podielové fondy vykázali záporné čisté predaje aj v uplynulom týždni. Celkovo fondy v správe členov Slovenskej asociácie správcovských spoločností (SASS) zaznamenali predaje za 38,953 mil. eur a spätné nákupy v objeme 52,629 mil. eur. Čisté záporné predaje tak dosiahli 13,676 mil. eur. Týždeň predtým, vo štvrtom tohtoročnom týždni, vykázali fondy záporné predaje vo výške 6,96 mil. eur.

Z jednotlivých typov fondov najvyššie záporné predaje v objeme 13,4 mil. eur vykázali v uplynulom týždni fondy krátkodobých investícií. V mínuse 8,9 mil. eur skončili aj fondy z kategórie iné a fondy peňažného trhu vykázali záporné predaje za 7,2 mil. eur. Spätné nákupy prevýšili celkové predaje aj v prípade dlhopisových fondov o 5,1 mil. eur, pričom zmiešané fondy zaznamenali záporné predaje za 633 tis. eur. V mínuse 249 tis. eur skončili v uplynulom týždni aj fondy krátkodobého peňažného trhu.

Špeciálne fondy cenných papierov na druhej strane vykázali kladné predaje vo výške 10,6 mil. eur a špeciálne fondy nehnuteľností skončili v pluse 3,7 mil. eur. Kladné predaje v objeme 3,1 mil. eur zaznamenali aj fondy fondov a špeciálne fondy profesionálnych investorov skončili v pluse 2,6 mil. eur.

Najvyššie kladné predaje z jednotlivých správcovských spoločností zaznamenal v piatom tohtoročnom týždni Tatra Asset Management, a to v objeme 3,939 mil. eur. Asset Management Slovenskej sporiteľne na druhej strane skončil so zápornými predajmi vo výške 12,7 mil. eur.

Agentúra SITA vydá podrobné údaje o výkonnosti podielových fondov v 5. týždni na:

http://www.webnoviny.sk/download/1741/udaje-o-vykonnosti-podielovych-fondov.xls

Súvisiace články

Aktuálne správy