VSE vyhlásila pre žiakov ZŠ už šiesty ročník súťaže Energetika

Košice 2. februára (TASR) – Už po šiestykrát vyhlásila spoločnosť Východoslovenská energetika a. s. (VSE) tvorivú súťaž Energetika 2012. „Súťaž je určená žiakom základných škôl Prešovského a Košického kraja, ktorí v rámci zadaných úloh – zvlášť pre I. a II. stupeň, môžu ukázať výtvarné a literárne schopnosti. VSE odmení najlepších autorov atraktívnou elektronikou,“ informovala TASR hovorkyňa VSE Andrea Danihelová.
Dodala, že naprázdno neodídu ani školy, pre ktoré žiaci môžu získať finančné prostriedky na zlepšovanie vzdelávacieho procesu. „Pred žiakov najnižších ročníkov VSE postavila úlohu vytvoriť reklamný plagát formátu A3, ktorý bude navádzať na šetrenie energiami. Povinnou súčasťou je reklamný slogan,“ dodala Danihelová.
Starší žiaci sa môžu tohto roku popasovať s napísaním scenára na reklamný spot – audio alebo video, ktorý bude zodpovedať 30 až 60 sekundovému časovému intervalu. Opäť by nemali zabudnúť na reklamný slogan a pomenovanie postáv, ak v ňom vystupujú.
„VSE presadzuje princípy spoločensky zodpovedného podnikania a prostredníctvom školskej súťaže upozorňuje na problematiku plytvania energiami a hľadá možnosti, ako budúcich spotrebiteľov v tomto smere vzdelávať už v ranom veku,“ poznamenala Danihelová. Pripomenula tiež, že rok 2012 je peciálnou príležitosťou upriamiť na potrebu šetrenia energiami pozornosť. „Organizácia spojených národov ho totiž stanovila zaMedzinárodný rok trvalo udržateľnej energie pre všetkých, a tak sme sa k tejto iniciatíve pripojili aj cez úspešnú súťaž Energetika,“ uzavrela hovorkyňa VSE.

Súvisiace články

Aktuálne správy