Dar 10.000 eur získalo centrum pre postihnuté deti a streetworkeri

Bratislava 1. februára (TASR) – Dar 10.000 eur od televízie TA3 dostane prešovské centrum pre viacnásobne postihnuté deti a bratislavskí streetworkeri, ktorí pracujú s bezdomovcami. V tlačovej správe to dnes uviedol prevádzkovateľ portálu LudiaLudom.sk Roland Kyška.
Priblížil, že na webe pomáhali organizáciám a jednotlivcom v núdzi získať finančný dar od televízie TA3 desaťtisíce ľudí. Napokon 18.689 hlasov pomohlo prešovskému občianskemu združeniu Viera – Láska – Nádej k víťazstvu v súťaži, ktorú zorganizoval darcovský portál LudiaLudom.sk a televízia TA3.
Prešovské združenie Viera – Láska – Nádej prevádzkuje denný stacionár Svetielko, v ktorom postihnutým deťom poskytujú rehabilitačnú, pedagogickú i sociálnu starostlivosť. Podľa návštevníkov portálu LudiaLudom.sk je práve toto aktivita, ktorá si zaslúži najväčšiu podporu. Na jeho prevádzku sa združenie snažilo získať sumu 6000 eur. Desatinu sumy sa mu podarilo získať najmä od individuálnych donorov a zvyšných 5395 eur doloží televízia TA3.
Návštevníci portálu LudiaLudom.sk mohli od 21. decembra do konca januára hlasovať za jednotlivé výzvy o podporu a rozhodnúť tak o prerozdelení 10.000 eur.
Združenie Viera – Láska – Nádej získalo 18.689 hlasov, na druhom mieste skončili streetworkeri z Bratislavského OZ Vaguz, ktorí sa starajú o ľudí bez domova. K už 648 eurám od individuálnych darcov im TA3 doloží sumu 4605 eur, ktoré OZ Vaguz využije na nákup automobilu pre terénnych pracovníkov cestujúcich za bezdomovcami so zdravotníckym materiálom i stravou.
Súťaž Pomôž jediným kliknutím je začiatkom spolupráce portálu LudiaLudom.sk s televíziou TA3 a Nadáciou TA3. Tá už dnes aktívne komunikuje a pomáha s overeniami mnohým príjemcom z portálu. "Spolupatričnosť s ľuďmi v núdzi a následná pomoc by im mali byť samozrejmosťou pre všetkých tých, v ktorých rukách táto možnosť je. Sme radi, že sme pomohli aj my v TA3 a teší nás, že náš finančný dar má adresátov, ktorí vďaka nemu budú môcť pomáhať ďalším ľuďom núdzi," povedal Igor Cekirda, výkonný riaditeľ TA3.

Súvisiace články

Aktuálne správy