V4 bude podporovať účasť krajín nepoužívajúcich euro na stretnutiach…

Ekonomická redakcia TASR prosí odberateľov, aby si v správe, V4 bude podporovať účasť krajín nepoužívajúcich euro na stretnutiach euroskupiny, vydanej dnes, v utorok 24. januára o 17.29 h, opravili v 2. odseku 1. vetu.

Šéf slovenského parlamentného výboru pre európske záležitosti Igor Štefanec (SDKÚ-DS) skonštatoval, že pôjde o štáty, ktoré sa pripoja k medzivládnej dohode o fiškálnej spolupráci.

Správne má byť:

Šéf slovenského parlamentného výboru pre európske záležitosti Ivan Štefanec (SDKÚ-DS) skonštatoval, že pôjde o štáty, ktoré sa pripoja k medzivládnej dohode o fiškálnej spolupráci.

Za chybu sa ospravedlňujeme.

Nasleduje opravené znenie.

Bratislava 24. januára (TASR) – Krajiny V4 budú v Bruseli podporovať poľský návrh účasti krajín nepoužívajúcich euro na pravidelných stretnutiach euroskupiny. Dohodli sa na tom predstavitelia výborov pre európske záležitosti parlamentov členských krajín V4 po dvojdňovom rokovaní na Slovensku.
Šéf slovenského parlamentného výboru pre európske záležitosti Ivan Štefanec (SDKÚ-DS) skonštatoval, že pôjde o štáty, ktoré sa pripoja k medzivládnej dohode o fiškálnej spolupráci. "Účasť na zasadnutiach bez hlasovacieho práva," vysvetlil na dnešnej tlačovej konferencii.
Agnieszka Pomaska, predsedníčka výboru v poľskom sejme verí, že spoločný hlas V4 bude počúvať celá Európa. "Poľsko sa cíti byť členom eurozóny, pretože už pri vstupe do Európskej únie sme deklarovali, že sa členom eurozóny staneme," dodal jej kolega Edmund Wittbrodt, predseda výboru v poľskom senáte.
"Proces nie je o tom, či sme, alebo nie sme v eurozóne, ale o tom, či je tento projekt stabilný," uviedol šéf európskeho výboru v českom senáte Luděk Sefzig. Ako dodal predseda maďarského parlamentného eurovýboru Richárd Hörcsik, občanom sa Európska únia odcudzuje. "Práve preto sme sa dohodli, že sa pokúsime tento kanál spoločne vyčistiť," pripomenul.
Témou rokovania bolo aj rozširovanie EÚ, hospodárske riadenie, potreba výraznejšej fiškálnej disciplíny pri konsolidácii verejných financií i obnovenie dôveryhodnosti spoločnej európskej meny. "Hovorili sme o kľúčových veciach, ktorými sa zaoberá nielen V4, ale aj celá únia," uzavrel Štefanec.

UPOZORNENIE:
TASR ponúka k správe zvukový záznam.
Obrazová redakcia ponúka k správe fotoreportáž a videozáznam.

Súvisiace články

Aktuálne správy