Home Credit vlani požičal 137 mil. eur

Aj napriek nervozite z neistého vývoja spoločnosť Home Credit Slovakia vlani zvýšila tempo rastu

Spoločnosť Home Credit Slovakia vlani požičala 137 mil. eur. V medziročnom porovnaní ide o 24-percentný nárast v poskytovanej istine. „Napriek tomu, že v minulom roku ovplyvnila celý trh nervozita z neistého vývoja v eurozóne, podarilo sa nám zvýšiť tempo rastov a posilniť svoju pozíciu na trhu nebankových úverov,“ uviedol generálny riaditeľ spoločnosti David Bystrzycki.

Aj napriek klesajúcim tržbám v maloobchode vzrástol objem úverov pri nákupoch na splátky v minulom roku o 2,5 %. Darilo sa totiž predaju elektroniky ako sú počítače, biela alebo čierna technika. Ide o druhy tovaru, ktoré zákazníci v obchodoch najčastejšie nakupujú na splátky.

Objem peňazí, ktoré spoločnosť v minulom roku požičala prostredníctvom kreditných kariet, sa zvýšil o 86 %. Kreditné karty sa tak stali najrýchlejšie rastúcou oblasťou spotrebiteľských úverov. „Popularita kreditných kariet neustále rastie. Stali sa bežnou súčasťou peňaženiek, ľudia oceňujú celý rad výhod, ktoré im prinášajú,“ vysvetľuje šéf oddelenia kariet Vít Růžička.

Vzrástol aj objem úverov poskytnutých v hotovosti, medziročne o 22 %. Ľudia si najčastejšie požičiavali čiastku zhruba 1 700 eur. Najmladšou oblasťou, v ktorej Home Credit pôsobí, je poskytovanie úveru na motorové vozidlá. Spoločnosť v tomto segmente dosiahla 50-percentný medziročný rast. Pri kúpe auta si ľudia najčastejšie zaobstarávali úver na 4 400 eur.

Spoločnosť Home Credit Slovakia vznikla v roku 1999. Ponúka širokú škálu úverových produktov, a to pôžičky na mieste predaja, hotovostné pôžičky, auto úvery, kreditné karty a revolvingové pôžičky. Je súčasťou Home Credit Group, ktorá pôsobí v strednej a východnej Európe a Ázii a táto skupina je zase súčasťou finančnej a investičnej skupiny PPF.

Súvisiace články

Aktuálne správy