Nepretržitá výluka na trati Bohumín – Čadca

Bratislava 24. januára (TASR) – Železničná spoločnosť Slovensko, a. s. (ZSSK) na základe informácií z Českých dráh (ČD) informuje, že od 1. do 21. februára 2012 sa uskutoční na trati Bohumín – Čadca nepretržitá výluka s úplným zastavením prevádzky vlakov v úseku Mosty u Jablunkova – Čadca.
Dopravca ČD a ZSSK preto musia pristúpiť k nasledujúcim opatreniam:

– Vlaky SC 30/31, 32/33 počas výluky v dňoch jazdy pôjdu len v úseku Praha hl. n. – Třinec a opačne.
– Vlaky EN 445 a R 443 pôjdu v úseku Praha hl. n. – Žilina odklonom cez Horní Lideč ako jedna spojená súprava. Tento vlak  neobsluhuje stanice Ostrava – Svinov, Ostrava hl. n., Bohumín, Karviná hl. n., Český Těšín a Třinec. V Žiline sa spojená súprava rozdelí a vlaky pokračujú podľa platného cestovného poriadku  a pravidelného radenia do svojich cieľových staníc. V úseku Praha hl. n. – Bohumín pôjde mimoriadny vlak nahradzujúci R 443. V úseku Bohumín – Čadca pôjde náhradná autobusová doprava (NAD). V úseku Čadca – Žilina pôjde prípojný vlak k odklonovému vlaku s prestupom v Žiline.
– Vlaky EN 444 a R 442 pôjdu v úseku Žilina – Praha hl. n. odklonom cez Horní Lideč ako jedna spojená súprava. V úseku Žilina – Čadca pôjde R 442 v náhradnej súprave, v úseku Čadca – Bohumín pôjde NAD s prípojom na Ex 402, z Bohumína pôjde R 442 včas podľa pravidelného cestovného poriadku.
– Vlaky R 441/440 pôjdu odklonom cez Horní Lideč, v úseku Čadca – Žilina pôjde náhradná vlaková súprava, v úseku Návsí – Čadca pôjde NAD, v úseku Přerov – Návsí sú vedené vlaky s prestupom v Přerove.
– Všetky denné vlaky Ex 140, 142, 144, 146, 148, 150, 230, 141, 143, 145, 147, 151, 231 budú v úseku Návsí – Čadca nahradené NAD, medzi stanicami Čadca – Žilina budú všetky vlaky nahradené náhradnou vlakovou súpravou v upravenej časovej polohe, vlaky smerom do Prahy so skorším odchodom zo Žiliny, vlaky z Prahy s neskorším príchodom do Žiliny. Vo vlakoch nebude dodržané plánované radenie súprav, nebudú radené vozne 1. triedy, miestenkové vozne a vozne na prepravu imobilných cestujúcich.
– Vlaky kategórie Os na trati Návsí – Čadca budú nahradené NAD s upraveným výlukovým cestovným poriadkom.
– Vo všetkých spojoch s NAD je vylúčená doprava rozmerných cestovných batožín, vrátane bicyklov, doprava detských kočíkov je možná len do vyčerpania kapacity autobusu.
– Autobusy NAD budú pristavené v stanici Čadca pred staničnou budovou.

Informáciu TASR poskytol riaditeľ odboru komunikácie ZSSK Alexander Buzinkay.

Súvisiace články

Aktuálne správy