Niektoré ministerstvá rozdali po koncoročných odmenách aj novoročné

Bratislava 22. januára (TASR) – Niektoré ministerstvá po vianočných odmenách pridali zamestnancom aj odmeny novoročné. Vo svojom hlavnom spravodajstve o tom dnes informovala televízia Markíza s tým, že najviac peňazí rovnako ako koncom roku 2011 prerozdelil rezort vnútra.
V decembri 2011 rozdalo toto ministerstvo takmer 10,5 milióna eur, v januári prišiel na účty zamestnancov ďalší bonus v celkovej výške takmer šesť miliónov eur. Podľa ministerstva je to tým, že má najviac zamestnancov zo všetkých, vyše 32.000 a peniaze plánované na mzdy ušetrili. „Keďže tieto prostriedky zostali, MV ich rozdelilo prevažne medzi radovými policajtmi,“ povedal Markíze hovorca rezortu Gábor Grendel s dôvetkom, že funkcionári nedostali nič.
Radoví policajti dostali v januári v priemere 223 eur a krajskí riaditelia po tisíc eur. Pred mesiacom si riaditelia prilepšili o 3100 eur. Hasiči dostali v priemere vyše sto eur, ich riaditelia od 300 do 750 eur.
Najväčšiu kritiku si podľa televízie z radov samotných hasičov vyslúžili riaditeľka kancelárie prezidenta HaZZ a riaditeľka personálneho oddelenia. Vo funkciách sú od 1. novembra, avšak k decembrovým výplatám dostali 1100, resp. 850 eur a k januárovým po 865 eur.
Ministerstvo vnútra tvrdí, že na odmenách rozdelilo o 30 miliónov eur menej ako pred rokom. Na druhej strane podľa televízie práve tento rezort poslal najkonkrétnejšie odpovede. Odmeňovalo aj ministerstvo spravodlivosti, ktoré rozdelilo k januárovej výplate medzi 68 zamestnancov 4555 eur. Rezort financií informoval o príspevkoch do sociálneho fondu vo výške 113 eur, ministerstvá školstva a obrany vraj nerozdali nič. Ostatné rezorty sa nevyjadrili.

Súvisiace články

Aktuálne správy