Slavia Capital získala v Rumunsku ďalší balík úverov

Cez svoju platformu Loan Management financovala Slavia Capital akvizíciu balíka úverov za 22 mil. eur od rumunskej Alpha Bank

Skupina spoločností Slavia Capital uzatvorila v Rumunsku ďalšiu akvizíciu. Prostredníctvom svojej platformy Loan Management financovala akvizíciu balíka úverov v nominálnej hodnote 22 mil. eur od rumunskej Alpha Bank. Podľa hovorcu Slavia Capital Petra Benčurika ide o úvery po lehote splatnosti poskytnuté fyzickým osobám. V získanom úverovom portfóliu sa nachádzajú predovšetkým účelové a bezúčelové spotrebné úvery.

Cieľom investičnej skupiny Slavia Capital v Rumunsku je rozvíjať nákup a správu úverových a pohľadávkových portfólií, pričom jednou z transakcií bola aj v minulom roku úspešne uzatvorená akvizícia spoločnosti KBC Consumer Finance IFN od belgickej bankovej skupiny KBC Group NV. „Rumunsko má v rámci sekundárneho trhu s úverovými pohľadávkami výrazný potenciál a rastie tak v počte ako aj v objeme transakcií. Od konca roka 2009 financovala skupina Loan Management v celom regióne strednej a juhovýchodnej Európy takmer 20 portfólií pohľadávok po lehote splatnosti a súvisiacich aktív v nominálnej hodnote zhruba 250 mil. eur, “ skonštatoval predseda predstavenstva spoločnosti Loan Management Viktor Levkanič.

Slavia Capital je investičnou skupinou pôsobiacou v regióne strednej a východnej Európy. Okrem Slovenska pôsobí aktívne v Českej republike, Srbsku, Poľsku a Rumunsku. Sektorovými prioritami sú energetika, palivá, poľnohospodárstvo a výroba potravín, strojársky priemysel, finančné služby a investície do sektorov s vyššou mierou zhodnotenia.

Súvisiace články

Aktuálne správy