Štatistiky za vlaňajšok zverejní bratislavské letisko budúci týždeň

Bratislava 16. januára (TASR) – Presné štatistiky o počte vybavených cestujúcich za minulý rok poskytne bratislavské letisko v priebehu nasledujúceho týždňa. "Komplexné výsledky hospodárenia s komentárom budú médiám k dispozícii až po schválení účtovnej závierky audítorom a následne valným zhromaždením," vysvetľuje pre TASR hovorkyňa spoločnosti Dana Madunická.
Podľa očakávaní letiska z konca minulého roka by malo bránami letiska prejsť medziročne o 4 % menej cestujúcich, teda takmer 1,6 milióna ľudí. Napriek tomuto vývoju by však mali o niekoľko percent vzrásť tržby letiska. "Výkony v medzinárodnej doprave kopírovali od začiatku roka viac menej výkony z roku 2010," podotkla.
Celkovo išlo podľa slov Madunickej o dynamický rok. Nízkonákladoví aj tradiční dopravcovia reagovali na dopyt po svojich službách oveľa senzitívnejšie a flexibilnejšie. Príkladom je ponuka liniek Ryanairu, zahŕňajúca iba najúspešnejšie destinácie, či ohlásenie nových liniek ČSA iba mesiac pre ich otvorením a následne ich náhly odchod z trhu.

Súvisiace články

Aktuálne správy