Podľa nemeckého poslanca by S&P mala znížiť aj rating Británie

Kroky ratingovej agentúry Standard & Poor's (S&P) sú politicky motivované a agentúra by mala znížiť aj rating Británie, ak plánuje takýto krok urobiť v prípade Francúzska.

Kiel 13. januára (TASR) – Kroky ratingovej agentúry Standard & Poor’s (S&P) sú politicky motivované a agentúra by mala znížiť aj rating Británie, ak plánuje takýto krok urobiť v prípade Francúzska. Povedal to dnes popredný nemecký konzervatívny poslanec Michael Fuchs.
Podpredseda parlamentného klubu CDU nemeckej kancelárky Angely Merkelovej povedal, že S&P má o eurozóne skreslený obraz a pripravované zníženie ratingu niektorých jej členov je politicky motivované. "Standard & Poor’s by mala prestať politikárčiť…prečo nekoná v prípade vysoko zadlžených Spojených štátov alebo vysoko zadlženej Británie," opýtal sa poukazujúc na to, že Británia má vyšší verejný dlh než Francúzsko.
"Ak agentúra zníži rating Francúzska, mala by to isté urobiť aj v prípade Británie," povedal, zároveň ale dodal, že to nepredpokladá. Okrem toho uviedol, že najnovšia situácia opäť potvrdzuje, že Európa potrebuje vlastnú nezávislú ratingovú agentúru.

Súvisiace články

Aktuálne správy