Mihál podpísal so svojím rakúskym kolegom memorandum o spolupráci

Bratislava 12. januára (TASR) – Šéf slovenského ministerstva práce Jozef Mihál (SaS) podpísal dnes so svojím rakúskym kolegom Rudolfom Hundstorferom memorandum o vzájomnej spolupráci. "Chceme prehĺbiť naše dobré susedské vzťahy," vysvetlil pre TASR Hundstorfer.
Dodal, že súčasťou memoranda je aj intenzívnejšia spolupráca v otázkach trhu práce, hlavne v oblasti aktívnej politiky trhu práce. "Radi by sme odprezentovali, akým spôsobom realizujeme opatrenia, ktoré robíme v Rakúsku, ako školenia, vzdelávania, rekvalifikačné opatrenia," podotkol.
"Memorandum nie je ničím, čo by sme museli uzatvoriť v zmysle zákona, ide skôr o výraz potvrdenia veľmi dobrej spolupráce a vytvára rámec pre ďalšiu spoluprácu expertov pri riešení problémov, ktoré majú naše krajiny spoločné," uviedol pre TASR Mihál. Podľa neho tak ide o otázky zamestnávania ľudí, riešenia nezamestnanosti či cezhraničnej spolupráce.
Obe ministerstvá sa v memorande zaviazali spolupracovať v oblasti sociálnej politiky, politiky zamestnanosti, podporovať inštitucionálny rozvoj vzájomnej spolupráce so zameraním na výmenu najnovších poznatkov, skúseností, analýz a odporúčaní. Kooperovať chcú aj pri boji proti nelegálnemu zamestnávaniu, zneužívaniu sociálneho systému a podvodom v oblasti sociálneho zabezpečenia.

UPOZORNENIE:
TASR ponúka k správe zvukový záznam.
Obrazová redakcia vydá k správe fotoreportáž a videozáznam.

Súvisiace články

Aktuálne správy