Radičová chce nájsť pre VOP Nováky investora

Podľa premiérky Ivety Radičovej môže ministerstvo obrany zabezpečiť v podniku prácu na tri až štyri mesiace.

BRATISLAVA 11. januára (SITA) – Premiérka Iveta Radičová, poverená riadením Ministerstva obrany SR, chce nájsť pre Vojenský opravárenský podnik (VOP) Nováky strategického investora. “Na ministerstve obrany sme urobili rozhodnutie, z dôvodu zachovania zamestnanosti a sociálnej situácii v Novákoch, že ministerstvo obrany bude pokračovať v zákazkách pre VOP Nováky, kým sa pre budúcnosť nevyrieši nevyhnutný strategický investor,“ povedala na stredajšej tlačovej besede po rokovaní vlády Radičová.

Podľa premiérky môže ministerstvo obrany zabezpečiť v podniku prácu na pár mesiacov. “Ak by sme pristúpili k likvidácii všetkej munície, tak je práce na tri až štyri mesiace. Nie je možné dávať zákazky len a len z ministerstva obrany. Takže pre udržanie tohto podniku je nevyhnutné pokračovať v reštrukturalizácii a nájsť strategického investora pre VOP Nováky,“ dodala Radičová.

Premiérka Iveta Radičová sa v utorok rozhodla, že predseda Predstavenstva Vojenského opravárenského podniku (VOP) Nováky Ľubomír Repčík a členovia dozornej rady podniku budú odvolaní. Rozhodnutie súvisí s prípadom pôžičiek štátnej akciovej spoločnosti, ktorá si požičala od súkromnej spoločnosti Sitno Holding 70-tisíc eur, aby mohla zamestnancom zaplatiť mzdy. Podľa uzavretej zmluvy môže Sitno Holding začať rozpredávať založené sklady a halu, ak by podnik aj napriek výzve neuhradil splátku. “Štát o žiadny majetok nepríde. Tá dohoda sa uzavrela už v pondelok,“ dodala Radičová. Podľa nej všetky podpísané zmluvy so spoločnosťou Sitno Holding neboli platné. “Ja som skutočne takýto právny bordel nevidela,“ konštatovala Radičová.

Súvisiace články

Aktuálne správy