TMR za päť rokov investovala do cestovného ruchu 100 mil. 

V súčasnosti zamestnáva firma Tatry mountain resorts celkovo 1 200 ľudí, z čoho je 700 stálych zamestnancov.

Spoločnosť Tatry mountain resorts (TMR) za posledných päť rokov preinvestovala do cestovného ruchu prostriedky v objeme 100 mil. eur. „V súčasnosti sme najväčším subjektom cestovného ruchu na Slovensku,“ uviedol generálny riaditeľ TMR Bohuš Hlavatý. Celkovo má totiž firma podľa jeho slov 1 200 zamestnancov, z čoho je 700 stálych zamestnancov. Poslednou veľkou investíciou TMR bola nová 8-sedačková lanovka v Tatranskej Lomnici, do ktorej firma investovala 7 mil. eur. TMR zároveň v tomto roku plánuje expanziu do Českej republiky a Poľska.

Spoločnosť TMR už v minulom roku informovala, že v Poľsku plánuje investovať 35 mil. eur. Firma má už dlhšiu dobu záujem o kúpu PKL (Polskie Koleje Linowe), pričom zvažuje taktiež investície do ďalších poľských turistických regiónov, nielen horských, prípadne aj do aquaparkov s celoročnou prevádzkou. V Českej republike má spoločnosť záujem o krkonošské lyžiarske areály v Špindlerovom mlyne, Harrachove a Peci pod Sněžkou. TMR už predložila ponuku na odkúpenie podielu českému Svazu lyžařů (SLČR).

Spoločnosť Tatry Mountain Resorts, a.s. vlastní a prevádzkuje lyžiarske strediská a hotely v oblasti Nízkych a Vysokých Tatier. Patria sem strediská Jasná Nízke Tatry a hotely Grand Jasná, Tri studničky a Ski Záhradky, vo Vysokých Tatrách spoločnosť vlastní a prevádzkuje strediská Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a Liptovská Teplička a hotely Grandhotel Praha Tatranská Lomnica a Grandhotel Starý Smokovec. Posledná akvizícia TMR je Aquapark Tatralandia.

Súvisiace články

Aktuálne správy