Podielové fondy začali nový rok s kladnými predajmi

Najvyššie kladné predaje z jednotlivých typov fondov v uplynulom týždni vykázali špeciálne fondy cenných papierov, a to v objeme 4,9 mil. eur.

Investori prejavili v investície podielových fondov na Slovensku v úvode roka väčšiu dôveru ako v závere vlaňajška. Kým v posledný týždeň minulého roku zaznamenali fondy záporné čisté predaje vo výške takmer 14 mil. eur, v úvode tohto roka vykázali fondy v správe členov Slovenskej asociácie správcovských spoločností (SASS) kladné predaje za 2,4 mil. eur. Celkové predaje fondov pritom v prvom tohtoročnom týždni predstavovali 18,8 mil. eur a spätné nákupy 16,4 mil. eur.

Najvyššie kladné predaje v uplynulom týždni vykázali špeciálne fondy cenných papierov, a to v objeme 4,9 mil. eur. Špeciálne fondy profesionálnych investorov zaznamenali kladné predaje za 2,8 mil. eur a špeciálne fondy nehnuteľností skončili s predajmi za 2,5 mil. eur. Kladné predaje za 800 tis. eur vykázali aj fondy fondov a dlhopisové fondy zaznamenali predaje za 340 tis. eur.

Fondy peňažného trhu na druhej strane zaznamenali záporné predaje v objeme 4,7 mil. eur, fondy krátkodobých investícií skončili v mínuse takmer 4 mil. eur a fondy z kategórie iné vykázali záporné predaje za 248 tis. eur. V mínuse 13,8 tis. eur skončili v uplynulom týždni aj akciové fondy.

Najvyššie kladné predaje z jednotlivých správcovských spoločností vykázal Tatra Asset Management, a to v objeme 5 mil. eur. Asset Management Slovenskej sporiteľne zaznamenal na druhej strane záporné predaje vo výške 2,5 mil. eur.

Agentúra SITA vydá podrobné údaje o výkonnosti podielových fondov v 1. týždni na:

http://www.webnoviny.sk/download/1661/udaje-o-vykonnosti-podielovych-fondov.xls

Súvisiace články

Aktuálne správy