Spoločnosť M-Elektronik sa zlúčila s operátorom Slovanet

Spoločnosť M-Elektronik sa s platnosťou od 1. januára tohto roku zlúčila s telekomunikačným operátorom Slovanet. Akvizičný proces začal odkúpením M-Elektroniku na jar minulého roka. V priebehu uplynulého roka Slovanet prevzal starostlivosť o zákazníkov a technickú podporu a spustil taktiež projekty modernizácie sietí vo viacerých lokalitách. V utorok o tom informoval manažér pre internú a externú komunikáciu spoločnosti Slovanet Roman Greguš.

„V minulom roku sme zmodernizovali káblovú sieť v Turčianskych Tepliciach a v Turanoch je obdobná modernizácia tesne pred dokončením. Nová sieť umožní využívanie oveľa rýchlejšieho internetu cez existujúcu káblovku,“ uviedol prevádzkový riaditeľ Slovanetu Rastislav Faith. V priebehu tohto roka plánuje operátor modernizovať technológie a rozširovať programovú ponuku káblovej televízie a do niektorých sietí zavádzať aj vysokorýchlostný internet.

Zaniknutý M-Elektronik so sídlom v Martine pôsobil na telekomunikačnom trhu už 20 rokov. Zaoberal sa výstavbou a prevádzkou koaxiálnych sietí káblových televízií, ktoré využívalo takmer 10-tisíc zákazníkov v 18 lokalitách, ako napríklad v Kežmarku, Krupine, Turčianskych Tepliciach, Turanoch alebo Spišskej Starej Vsi. Spoločnosť Slovanet sa stala jeho vlastníkom a zároveň strategickým partnerom v roku 2011.

Spoločnosť Slovanet je alternatívnym poskytovateľom vysokorýchlostného internetu na Slovensku. Firma ponúka aj tzv. triple play služby, čiže internetové pripojenie, telefónne služby a digitálnu televíziu pre domácnosti. Vo firemnom sektore poskytuje integrované komunikačné a hlasové služby, virtuálne privátne siete a bezpečnostné riešenia menším či stredným podnikom, ako aj veľkým slovenským organizáciám. V súčasnosti sa zameriava na budovanie vlastnej optickej infraštruktúry, hlavne prostredníctvom akvizícií lokálnych operátorov a rozširovaním ich sietí. Slovanet je členom Asseco Group, medzinárodnej skupiny pôsobiacej na trhu infokomunikačných technológií.

Súvisiace články

Aktuálne správy