AAA Auto za 11 mesiacov predalo 41 tis. jazdených automobilov

Skupina AAA Auto predala za prvých jedenásť mesiacov roku 2011 spolu 41 477 jazdených vozidiel, pričom za celý rok 2010 to bolo spolu 39 tis. automobilov. Prvých deväť mesiacov minulého roku skupina ukončila s čistým ziskom 5,2 mil. eur, čo je o 53 % viac v porovnaní s rovnakým obdobím predminulého roka. Agentúru SITA o tom informovala viceprezidentka spoločnosti AAA Auto Karolína Topolová.

Hospodárske výsledky za prvých deväť mesiacov vlaňajška podľa vyjadrení spoločnosti potvrdzujú, že spotrebiteľský trh s jazdenými vozidlami dosiahol oživenie oproti ostatným dvom rokom. „Spoločnosť AAA Auto výrazne ťažila zo svojej stratégie zamerať sa len na najpredávanejšie vozidlá a maximalizovať celkový hrubý zisk na predané auto,“ uviedla Topolová.

Hospodárske výsledky na prevádzkovej úrovni podľa Topolovej ovplyvnila aj rastúca ochota spotrebiteľov použiť na nákup svojho auta úverové financovanie. „Počas tohto obdobia sa zvýšila priemerná cena na predané auto, pretože zákazníci inklinujú pri použití úverového financovania k nákupu drahších a lepšie vybavených vozidiel,“ skonštatovala Topolová. AAA Auto v súčasnosti zamestnáva približne 1 500 ľudí.

Spoločnosť pre budúci rok odhaduje rast predaja o približne 5 až 7 %. „Všetko samozrejme záleží od vývoja ekonomickej situácie. Súčasné signály o možnosti príchodu druhej vlny krízy nás držia v pohotovosti a náš obchodný model, ako aj expanzívne plány budú realizované podľa budúceho vývoja,“ uzavrela Topolová.

Súvisiace články

Aktuálne správy