V rámci OP Zdravotníctvo bolo schválených 281 mil. eur

Zazmluvnených bolo pritom doteraz 49 projektov v celkovej výške 273,4 mil. eur

V Operačnom programe (OP) Zdravotníctvo prikleplo zatiaľ Ministerstvo zdravotníctva SR v rámci 58 schválených žiadostí nenávratný finančný príspevok vo výške 281,1 mil. eur. Zazmluvnených bolo pritom doteraz 49 projektov v objeme 273,4 mil. eur. Agentúru SITA o tom informoval rezort zdravotníctva. Celkovo sa o peniaze z Európskej únie uchádzalo 269 uchádzačov, ktorí dovedna žiadali príspevky v objeme 885,3 mil. eur.

Doposiaľ ministerstvo zdravotníctva v rámci OP Zdravotníctvo vyhlásilo 12 výziev a jedno priame zadanie. V nich mohli žiadatelia získať 296,2 mil. eur. Pri jednej výzve sa ešte žiadosti hodnotia. V samotnom roku 2011 boli vyhlásené dve výzvy na predkladanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok, obe pre polikliniky a zdravotné strediská. Rezort zdravotníctva vzhľadom na aktuálny stav realizácie OP Zdravotníctvo neplánuje zatiaľ v roku 2012 vyhlasovanie ďalších výziev.

Slovensko je spomedzi nových členských štátov Európskej únie prvou krajinou, ktorej Európska komisia schválila samostatný operačný program pre sektor zdravotníctva. Stalo sa tak 8. novembra 2007. Operačný program Zdravotníctvo pritom úrovňou zazmluvnenia a čerpania finančných prostriedkov patrí medzi najúspešnejšie operačné programy v programovom období 2007 až 2013.

Súvisiace články

Aktuálne správy