Zo susedných mien si polepšila len česká koruna

Obchodovanie s regionálnymi menami bolo v utorok zmiešané. Ako pokračoval díler OTP Banky Juraj Mitošinka, ako jediná si polepšila česká koruna, ktorej kurz sa posunul z otváracích 24,380 CZK/EUR na záverečných 24,305 CZK/EUR. Zvyšné dve susedné meny končili slabšie.

Maďarský forint otváral na úrovni 270,88 HUF/EUR a spočiatku posilňoval. Dokonca sa dostal na týždňové maximum 269,60 HUF/EUR. No neskôr sa objavili zo strany vlády komentáre k maďarskej reforme, pričom trh bol z nejednoznačných vyjadrení sklamaný. Forint tak zmazal svoje zisky a oslabil sa až na 273,15 HUF/EUR. Pred záverom obchodovania bol kurz len mierne nižšie, a to pri 272,75 HUF/EUR.

Poľský zlotý začínal na úrovni 3,9550 PLN/EUR a najvyššie sa kurz nachádzal na 3,9800 PLN/EUR. Ku koncu dňa bol pri 3,9715 PLN/EUR. Trh podľa dílera bude sledovať nastavenie úrokových sadzieb v krajine, o ktorých má centrálna banka rozhodovať v stredu poobede.

Americký dolár voči euru bol ráno na 1,3824 USD/EUR a o šestnástej hodine bol pri 1,3842 USD/EUR. V poslednom období vládne na trhu podľa dílera vyčkávacia nálada. Čaká sa na ďalšie komentáre amerického Fed-u, pričom naposledy bol v otázke zvyšovania sadzieb zdržanlivý. Naopak, Európska centrálna banka už viackrát informovala o možnom prehodnotení pohľadu na vývoj inflácie. Pravdepodobnosť zvyšovania sadzieb je tak v eurozóne vyššia.

Súvisiace články

Aktuálne správy