Autobusová linka Bratislava-Hainburg premáva 21. marca zadarmo

Bratislava/Hainburg 20. marca (TASR) – Medzinárodná autobusová obojsmerná linka č. 901 na trase Bratislava-Wolfsthal-Hainburg začne premávať v sobotu 21. marca. Linka bude premávať v tento deň zadarmo.
Ide o predĺženie linky Dopravného podniku Bratislavy (DPB), a. s., Bratislava-Wolfsthal. Linka bude premávať denne od 6.20 h, v zásade každú hodinu. V Bratislave má nástup pod Novým mostom, kde bude k dispozícii presný časový harmonogram premávky.
Predseda Predstavenstva DPB, a. s., Branislav Zahradník dnes pre médiá na brífingu v rakúskom Hainburgu povedal, že Bratislavčania môžu novú linku využiť na cestu za nákupmi, do práce či za voľnočasovými aktivitami. "Cestovné lístky si môžu kúpiť aj u vodiča autobusu. Optimálna časová dĺžka trasy, ak nebudú mimoriadne udalosti, by mala byť 20 minút," uviedol. Zahradník pre TASR povedal, že DPB prepravil za desať mesiacov na linke Bratislava-Wolfsthal asi 30.000 cestujúcich.
Bratislavský primátor Andrej Ďurkovský v súvislosti s autobusovým spojením Bratislavy s obcami v maďarskom pohraničí ozrejmil, že v prípade obojstranného záujmu by mesto chcelo prepojenie na Rajku.
Podľa osobitnej tarify je cena jednorazového nezľavneného cestovného lístka 1,50 eura (45,19 Sk), jednorazového zľavneného 0,75 eura (22,59 Sk). Podmienky prepravy bližšie určuje tarifa platná pre túto linku.
Zavedenie linky privítali dnes na oficiálnom podujatí v Hainburgu bratislavský primátor Andrej Ďurkovský, starosta Hainburgu Karl Kindl, starosta Wolfsthalu Gerhard Schödinger, slovenský veľvyslanec v Rakúsku Peter Lizák a ďalší.

UPOZORNENIE: TASR vydá k správe zvukový záznam a videozáznam.

Súvisiace články

Aktuálne správy