Ford investuje do tovární v USA ďalších 1,2 mld. USD

Rozhodnutie dopĺňa plánovanú investíciu do rozšírenia jedného z troch amerických závodov vo výške 700 mil. USD, ktorú automobilka oznámila v januári.

BRATISLAVA 29. marca (SITA) – Americká automobilka Ford investuje do rozvoja svojich tovární v USA ďalších 1,2 mld. USD. Podľa portálu bbc.com o tom spoločnosť informovala v stredu. Automobilka rozširuje svoj investičný plán po tom, čo v januári oznámila, že na modernizáciu továrne Flat Rock v štáte Michigan vynaloží 700 mil. USD. Aktuálne investičné zámery v USA podľa bbc.com vo veľkej miere zodpovedajú skoršej dohode medzi firmou a odborovým zväzom automobilového priemyslu.

Ford v januári zrušil plánovanú investíciu v objeme 1,6 mld. USD do výstavby nového závodu v Mexiku. Automobilka tým oficiálne reagovala na prudký pokles predajov malých áut na severoamerickom trhu, šéf spoločnosti Mark Fields však rozhodnutie označil aj za „vyjadrenie dôvery“ v ekonomickú politiku zvoleného prezidenta Donalda Trumpa. Ten Ford aj jeho konkurenta General Motors opakovane kritizoval za presúvanie výroby do Mexika.

http://www.bbc.com/news/business-39418952

Súvisiace články

Aktuálne správy