Firma Hamé vlani dosiahla na Slovensku tržby 33,5 milióna eur

Český výrobca chladených a trvanlivých potravín pokračuje v modernizácii svojho závodu v Prešove, v tomto roku plánuje nainštalovať novú linku na plnenie plastových obalov.

Spoločnosť Hamé dosiahla na Slovensku v minulom roku čisté tržby v hodnote 33,5 milióna eur. Český výrobca chladených a trvanlivých potravín pokračuje v modernizácii svojho závodu v Prešove. Slovensko je pre skupinu Hamé druhým najdôležitejším trhom hneď po Česku, tvorí 17 % tržieb. Informovala o tom spoločnosť Hamé v tlačovej správe.

Ako ďalej spoločnosť uviedla, Hamé pokračuje v realizácii investícií do modernizácie a automatizácie svojho výrobného závodu DOMA Prešov. „Tento rok chceme do konca tretieho kvartálu nainštalovať novú linku na plnenie plastových obalov a tiež začneme výrobu v novom modernom homogenizátore na výrobu majonéz,“ vysvetlil generálny riaditeľ Hamé Slovakia Ľubomír Preclík.

Celkovo najväčší podiel na tržbách (41 %) Hamé mali v minulom roku trvanlivé mäsové výrobky, a to paštéty, mäsové konzervy a tiež hotové jedlá. Podľa spoločnosti pokračoval aj  trend z minulých rokov a chladený sortiment, čiže chladené hotové jedlá, paštéty či bagety, aj naďalej rástol.

„Potešili ma aj výsledky na ďalších trhoch, rastieme v Česku, v Maďarsku, znovu sa dvíha Rusko, Ukrajina, darí sa nám v Izraeli, momentálne aj v balkánskych krajinách, Taliansku. Sľubne sa rozvíjame aj v Číne a sme úspešní aj v rozvoji na nových exportných trhoch ako je Vietnam alebo Haiti,“ skonštatoval generálny riaditeľ Hamé Martin Štrupl.

Skupina Hamé sa zaoberá výrobou trvanlivých i chladených potravín. V prvom polroku 2016 Hamé svoje produkty vyviezla do 45 krajín, najnovšie do Vietnamu, Bosny a Hercegoviny či Haiti. Na Slovensku zamestnáva závod DOMA v Prešove 47 ľudí. Od 1. apríla 2016 prevzala spoločnosť nórska skupina Orkla, ktorá je dodávateľom značkového spotrebiteľského tovaru a koncepčných riešení v oblasti potravín a ingrediencií v pekárstve v Škandinávii. V roku 2015 mala skupina Orkla približne 14 670 zamestnancov a jej ročný obrat predstavoval zhruba 3,5 miliardy eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy