Nezamestnanosť vo Francúzsku vo 4. kvartáli klesla, ale menej, než sa čakalo

Miera nezamestnanosti vo Francúzsku zaznamenala vo 4. kvartáli minulého roka pokles, tempo poklesu však bolo slabšie, než sa očakávalo. Oznámil to dnes francúzsky štatistický úrad INSEE, ktorý zverejnil predbežné výsledky.
Miera nezamestnanosti vo Francúzsku podľa metodiky Medzinárodnej organizácie práce (ILO) klesla vo 4. štvrťroku na 10 % z 10,1 % v predchádzajúcom kvartáli. Ekonómovia však počítali s poklesom nezamestnanosti na 9,8 %.
V metropolitnom Francúzsku, teda bez započítania zámorských území, klesol počet nezamestnaných v poslednom štvrťroku minulého roka o 31.000 na 2,8 milióna. Výsledkom bol pokles nezamestnanosti na 9,7 % z 9,8 % v predchádzajúcom trojmesačnom období.
Klesla aj miera nezamestnanosti mladých ľudí vo veku od 15 do 24 rokov. Vo 4. kvartáli minulého roka dosiahla nezamestnanosť mladých v metropolitnom Francúzsku 23,3 %, zatiaľ čo v 3. štvrťroku to bolo 25 %.
Naopak, zamestnanosť sa mierne zvýšila. Zatiaľ čo v 3. kvartáli predstavovala 64,6 %, v poslednom štvrťroku minulého roka dosiahla 64,7 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy