V rokovaniach o brexite má Londýn zohľadniť záujmy všetkých odvetví, tvrdí podnikateľská loby

Nová úprava vzťahov s EÚ musí prihliadať na všetky britské firmy, bez ohľadu na veľkosť, odvetvie a lokalitu pôsobenia, vyzýva Konfederácia britského priemyslu.

Britská vláda v rokovaniach o vystúpení z Európskej únie nemá uprednostňovať záujmy konkrétnych odvetví, pretože ignorovaním ktoréhokoľvek sektora by poškodila celú ekonomiku. Uviedla to v pondelok Konfederácia britského priemyslu (CBI). Správa pripravená v spolupráci s medzinárodnou firmou Clifford Chance odráža rastúcu neistotu časti firiem, ktoré podozrievajú vládu, že v otázke nového usporiadania vzťahov s EÚ bude preferovať záujmy bánk a investičných fondov na úkor iných odvetví.

K obavám prispel minulý týždeň denník Times of London zverejnením údajnej vládnej správy, ktorá rozdeľuje britské podniky z pohľadu priorít pre ekonomiku do troch kategórii. Nová úprava vzťahov s EÚ musí prihliadať na všetky firmy, bez ohľadu na ich veľkosť, sektor a lokalitu pôsobenia, uviedol v správe Josh Hardie zástupca generálneho riaditeľa CBI.

CBI podľa vlastných údajov reprezentuje zhruba 190 tis. firiem, ktoré zamestnávajú približne 7 mil. ľudí alebo jednu tretinu britskej pracovnej sily v súkromnom sektore.
   

 

Súvisiace články

Aktuálne správy